Site icon Owlish Books & Movies

Woord van het Jaar 2018

Woord van het Jaar 2018 2

A short blogpost for all my Dutch- and Flemish-speaking friends!

You do not have sufficient freedom levels to view this video. Support free software and upgrade.


Naar goede gewoonte organiseert Van Dale ook dit jaar weer een wedstrijd om het Woord van het Jaar te vinden. Het hele jaar lang konden Vlamingen woorden insturen die voor het eerst verschenen (of populair werden) in 2018 in deze cateogrieën:

De uitgevers van de Van Dale woordenboeken kozen daaruit 18 woorden voor de shortlist, waar je nu op kan stemmen. Dat kan tot maandag 17 december (17 uur) en op dinsdag 18 december wordt dan het Woord van het Jaar 2018 bekend gemaakt. Waarom zou je stemmen? Niet alleen om mee jouw stempel te drukken op de Nederlandse taal, maar ook omdat je kans maakt om een boekenpakket te winnen.

HIER STEMMEN

De woorden waarop je kan stemmen zijn:

Ik heb toch een getwijfeld tussen drankhangen, thuiswerkalarm en mangomoment. Ik vind mangomoment sowieso het mooiste woord! Maar ik heb uiteindelijk gestemd voor drankhangen, want het is iets waar ik zelf echt van kan genieten. Thuis noemen we dat een “zetelfuif”, gezellig hangen in de zetel, iets lekker knabbelen en een film kijken of zelfs gewoon wat heen en weer zappen. Heerlijk!

Op welk woord stemmen jullie?

Loes M.

Exit mobile version